
Πικάντικο Κοτόπουλο
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
- ½ κουτ. του γλυκού πικάντικη πάπρικα
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τρίβετε το σκόρδο. Κόβετε τις ντομάτες στην μέση, τις πιέζετε να φύγουν τα σποράκια τους και τις ψιλοκόβετε.
Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν μαραθούν, προσθέτετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα γυρίζετε για να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές και τα σβήνετε με το κρασί.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον βασιλικό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, λίγο αλάτι και την πάπρικα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Θρεπτική σύσταση |
GDA |
|
Ενέργεια kcal |
531 |
27% |
Λιπαρά g |
17.75 |
25% |
Κορεσμένα λιπαρά g |
3.75 |
19% |
Υδατάνθρακες g |
33.25 |
14% |
Συνολικά σάκχαρα g |
1.75 |
2% |
Πρωτεϊνες g |
74.25 |
165% |
Φυτικές ίνες g |
3.925 |
16% |
Νάτριο g |
0.70 |
29% |
Αλάτι g |
1.25 |
21% |